Mag ik mij voorstellen ?

mijn naam is Hendrik Heisterborg.

jaren geleden ben ik begonnen met houtbewerking als ontspanning na een dag op kantoor.

Ik merkte dat ik in het bewerken van hout, en dan met name het houtdraaien een mogelijkheid had gevonden om de stress die een kantoorbaan in een dynamische omgeving opleverde mij volledig te ontspannen. Gelukkig kwam aan deze stress medio 2016 een einde door een reorganisatie. Dit opende nieuwe mogelijkheden om te ontdekken wat nu echt belangrijk is. Een succesvolle carriere of een balans tussen werk en prive.

Ik ben dan ook na gaan denken over de verschillende mogelijkheden die er zijn. Voor mij was het een optelsom van dingen die ik leuk vindt en waar ik voldoening in kon vinden. Dit heeft geresulteerd in een zoektocht in verschillende bedrijfstakken. Ik vond mijn voldoening in het lesgeven van EHBO aan kinderen en volwassenen en ben dan ook instructeur in opleiding.

Tegelijkertijd met het zoeken naar nieuwe kansen kwam de mogelijkheid voor het ambachtelijk bouwen van muziekinstrumenten op mijn pad. Vanaf het moment dat ik de Davidslier in mijn handen hield was het voor mij duidelijk dat dit het instrument was dat ik wilde maken.

Na contact gezocht te hebben met Albert ter Beek, die als enige in Nederland de Davidslier bouwde met een losse klankkast, bleek Albert een opvolger te zoeken om zijn werk, welke door Bart Sierhuis was begonnen, voort te zetten. Na diverse gesprekken bleek er al snel een “klik” te zijn en heb ik medio 2017 het werk van Albert overgenomen.